01

TURSKI SPECIJALITET: PUNJENE PAPRIKE U LISNATOM TIJESTU..



Vrlo fino tursko jelo. Servirajte ga sa hladnim jogurtom.

SASTOJCI
– 250g kora od lisnatog tijesta
– 200g feta sira
– 4 crvene/zelene rog paprike/srednje
– 1 žumanjak
– 1 žlica sezama
– jogurt

PRIPREMA

  1. Operite aprike ,rastvorite ih po duzini izvadite sjemenka.
  2. Stavite u svaku papriku feta sir.
  3. Razvaljajte lismato tijesto pa ga narezite na trake.
  4. Obucite paprike trakama lisnatog tijesta.
  5. Zagrijte pecnicu na 180C
  6. Premazite paprike razmucenim zumanjkom i pospite sezamom/crnim i/ili bijelim.
  7. Pecite dok paprike ne dobiju inu boju i pocmu se micati po protvanu.

Izvor: coolinarika.com

04