01

LAMBADA KOLAČ



SASTOJCI:

BISKVIT:

5 jaja
9 žlica šećera
9 žlica brašna
FIL OD NARANČE:
1 l soka od naranče
10 žlica šećera
3 pudinga od vanilije
BIJELI FIL:
500 ml mlijeka
4 žlice brašna
5 žlica šećera
150 gr margarina
OSTALO:
petit keks za slaganje jednog reda
GLAZURA OD ČOKOLADE:
200 gr čokolade za kuhanje
7 žlica ulja
LAMBADA KORAK PO KORAK

1. Razdvojite žumanjke od bjelanjaka.
2. Bjelanjke izradite u čvrsti snijeg.
3. Žumanjke pomiješajte sa šećerom i pjenasto izradite.
4. Dodajte brašno i izradite.
5. U žumanjke dodajte pripremljene bjelanjke i pjenjačom lagano sjedinite.
6. Tepsiju (moja je promjera21x36 cm) pouljite i pobrašnite.
7. Ulijte i rasporedite pripremljenu smjesu.


smjesa-za-biskvit

8. Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva 20-25 minuta.
9. Dok se biskvit peče odmah krenite pripremati fil od naranče.
10. Pudinge pomješajte sa šećerom i malo soka, a ostatak stavite kuhati.
11. Kada sok prokuha, dodajte pripremljene pudinge i nastavite kuhati dok se ne stegne.
12. Kuhani i još vrući fil rasporedite preko vrućeg biskvita.

fil-naranca



13. Preko vrućeg fila poslažite petit kekse.

keks-na-torti

14. Ostavite da se ohladi.
15. Za bijeli fil pomješajte brašno sa šećerom i malo mlijeka, a ostatak stavite kuhati.
16. U uzavrelo mlijeko dodajte pripremljene sastojke i nastavite miješati.
17. Kada skinete sa vatre prebacite fil u drugu posudu, prekrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi.
18. Ohlađeni fil izradite mikserom.
19. Dodajte margarin sobne temperature i sjedinite.
20. Preko keksa rasporedite bijeli fil.

bijeli-fil-mazanje

21. Čokoladu i ulje otopite na pari, malo prohladite izlijte preko fila.

glazura-na-keksu

22. Stavite kolač u frižider da se stegne

04