Sastojci:
Kora:
- 6 belanaca
- 6 kašika šećera
- 4 kašike prezle ( mrvice )
- 4 kašike mlevenih oraha
- 1 kašika brašna
- 1 prašak za pecivo
- + 300 gr seckanih oraha i 200 gr eurokrema
Fil:
- 6 žumanaca
- 6 kašika šećera
- 6 kašika mleka
- 500 ml slatke pavlake
Još:
- 2 – 3 kašike neskvika
- 150 ml mleka
- 18 komada petit keksa ( možda koji više ili manje )
Priprema:
Uključiti rernu na 180 stepeni.
Ulupati penasto belanca, pa dodati šećer i nastaviti mućenje dok se ne dobije jaka pena.
Zatim dodati orahe, prezlu, brašno i prašak za pecivo te sjediniti varjačom.
Obložen pleh 30 x 20 cm posuti orasima i istresti celu smesu za koru, rasporediti polako preko oraha.
Peći 15 – 20 minuta zavisno od rerne.
Ostaviti da se kora prohladi par minuta, pa polako okrenuti i skinuti papir.
Na toplu koru naneti eurokrem i razmazati preko oraha.
Ulupati žumanca sa šećerom da pobele pa dodati mleko i staviti na paru ( šerpa na šerpu sa ključalom vodom, ali da voda ne dodiruje dno druge šerpe ).
Kuvati 15 minuta od stavljanja šerpe na šerpu.
Skloniti i potpuno ohladiti.
Ulupati slatku pavlaku pa je dodati ohladjenom filu.
Na koru staviti pola fila, pa red petit keksa umočenog u mleko sa neskvikom, mada može i samo mleko.
Sačekati da keks upije mleko pa naneti ostatak krema.
Odgore možete po želji staviti šta volite.
Ohladiti kolač pa poslužiti.